Meten is weten

Alles op deze aarde bestaat uit energie en staat in verbinding met de magnetische elementen van de noord- en zuidpool en de invloed van ons zonnestelsel.
Elke vorm van energie heeft een bepaalde frequentie. Net als dat elk radiostation een eigen frequentie heeft, hebben ook elk orgaan en elke ziekte zijn eigen frequentie. Iedereen weet wel dat als de radio niet helemaal goed afgesteld staat je een verstoring in het geluid zal waarnemen. Dit kan bij het lichaam net zo zijn. Als een orgaan niet 100% functioneert of ziek is raakt de frequentie verstoord en ontstaat er een stoorzender in het lichaam.

ALLES IS ENERGIE – Albert Einstein

Met de Lecher Antenne kan ik de gezondheid van het gehele lichaam meten, zowel fysiek als mentaal. Ook kan ik op zoek gaan naar ziektes, bacteriën, parasieten, energetische blokkades, externe invloeden en daarnaast ook zelfs gemoedstoestanden in kaart brengen.In totaal zijn er zo’n 5000 frequenties. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos.

Na het in kaart brengen van de blokkades kan er met de Connectie-sensor verder uitgemeten worden welke  frequentiemiddelen en/of supplementen ingezet kunnen worden om het dier weer in balans te brengen. Deze middelen worden dus op maat uitgemeten.

Tevens kan de Lecher Antenne ingezet worden om pijnpunten of blokkades op te sporen welke vervolgens met Acucrème behandeld kunnen worden. Dit heeft een soortgelijke inwerking als een acupunctuurnaald.

Daarnaast is het ook mogelijk om een mestbal meting uit te voeren. Dit houdt in dat uw paard via een opgestuurde mestbal op afstand doorgemeten kan worden (enkel als het paard al eens eerder op locatie gezien is).

Voor wie?
Ik zet de Lecher Antenne met name in om niet direct zichtbare problemen op te sporen. Denk daarbij aan verstoringen van de organen of andere interne problemen maar ook juist bij vage klachten zoals bijvoorbeeld allergieën, niet fit zijn of ogen, vage kreupelheden, onverklaarbare aandoeningen.

Vage klachten vraagt misschien wel om een “vaag” middel  🙂

Vanuit holistisch oogpunt (het lichaam is één geheel, alles heeft invloed op elkaar en behoort in balans te zijn om goed te kunnen functioneren) en om een zo volledig mogelijk resultaat te behalen zet ik deze methode dan ook meestal in náást mijn hands-on behandeling. Zo wordt het paard zowel van buiten- als binnenuit behandeld.

Welke middelen worden gebruikt?
Omdat ik hier persoonlijk de beste ervaring mee heb werk ik met name met de supplementen van Phytonics en Puur en uiteraard de frequentiemiddelen van Den Hoek. Daarnaast kan elk ander supplement van overige merken uitgetest worden alsook elke type voer.
Elk paard is anders en waar de één positief op reageert kan het voor de ander juist toxisch zijn, daarom is het zo belangrijk om eerst te testen en zorg op maat te bieden. Zodoende heb ik altijd een hele verzameling aan miniatuur flesjes bij me welke direct op het paard of de hond getest kunnen worden.

Hoe verder
Tijdens het testen van de middelen worden ook de hoeveelheid en de duur uitgemeten. Afhankelijk hiervan wordt er een plan gemaakt. Meestal bestaat dit uit een vervolg/controle behandeling welke doorgaans na 4 tot 6 weken plaatsvindt.
Het komt regelmatig voor dat de klachten in eerst instantie verergeren. Voor mij is dat een indicatie dat ik het juiste middel heb ingezet en er iets verandert in het lichaam. uiteraard moet dit wel binnen de normaal norm vallen. Twijfelt u neem dan te allen tijde contact met mij op!

Kortom de Lecher Antenne een veelzijdig instrument welke een mooie bijdrage kan leveren aan de gezondheid van uw paard of hond.


In het najaar van 2022 heb ik de cursus Lecher Antenne succesvol afgerond. Met dit instrument kan ik nog specifieker per frequentie (en dus per structuur of aandoening) doormeten en daarmee dieper op de materie ingaan (er zijn in totaal zo’n 5000 frequenties).

De Lecher Antenne cursus wordt gegeven door Eric Laarakker, Holistisch Dierenarts.