Holistische therapie voor Honden

Omdat ik heel vaak de vraag kreeg “Doe je ook honden?” en ik ook wel echt een hondenmens ben, heb ik in 2020 besloten mij hierin verder te verdiepen.
Zo ben ik inmiddels bezig met een opleiding Chiropractie voor Honden en daarnaast volg ik momenteel allerlei workshops en (online) cursussen om mijn kennis van en over honden zo snel mogelijk te vergroten en zoveel mogelijk up tot date te krijgen.

Wat is er al mogelijk?
Al enige jaren werk ik nu met de Connectiesensor. Een instrument dat op elk levend wezen toepasbaar is, dus ook op honden. Zodoende is het mogelijk uw hond op energetisch niveau te onderzoeken en te behandelen.
Aangezien ik al veel met de supplementen van Puur en Phytonics werk (en deze veel producten voor honden en katten bevatten) kan ik uw hond al doormeten en uittesten welke supplementen (of welk voer) het beste bij uw hond past.

Osteopathie / Massage
Het is aan een kant maar een kleine brug om mijn Osteopatische kennis en de (massage)technieken die ik toepas op de paarden te vertalen naar de honden. Destemeer omdat ik veel vanuit mijn intuitie werk. Daarnaast is het CranioSacraal gedeelte net als de Connectiesensor toepasbaar op elk levend wezen.
Echter het allergrootste verschil tussen hond en paard zijn het fenomeen roofdier/prooi alsook het verschil carnivoor/herbivoor. Uiteraard geeft dat anatomische en biomechanische verschillen, alsook in het spijsverteringssysteem.

Chiropractie
Op dit moment ben ik bezig met de opleiding Basis Chiropractie voor Honden aan het Supple Spine Institute. Chiropractie is een methode die zich met name bezig houdt met de gezondheid van het skelet en het zenuwstelsel en daarmee eigenlijk weer het hele lichaam.
In deze opleiding komen alle facetten naar voren zoals fysiologie, anatomie, biomechanica, gedrag, voedingsleer, etc, etc.

Oefen honden gezocht!
Voor de opleiding Chiropractie zoek ik nog oefenhonden. Deze honden moeten wel in redelijk goede gezondheid zijn. Dus vindt u het interessant om uw hond een keer Chiropactisch na te laten kijken dan is dit zolang ik de opleiding volg GRATIS (wel worden er bij een eerste afspraak 15 euro intake kosten en voor het doormeten van supplementen en toepassen van andere technieken de gebruikelijke kosten in rekening gebracht, indien u buiten mijn gebruikelijke werkzone valt zullen er ook reiskosten aan verbonden zijn).
Inmiddels ben ik voor het theorie gedeelte geslaagd wat wil zeggen dat alle theoretische kennis die hiervoor nodig is aanwezig is.

Na de behandeling
Net als de paarden kan het zijn dat de hond even moet wennen na de behandeling, een periode van 3 dagen rust (dwz niet trainen en/of spelen met andere honden en aan de lijn uitlaten) is dan meestal wenselijk. Zo krijgt het lichaam de kans om te herstellen en te wennen aan de hernieuwde balans.

Afspraak 
Wilt u meer informatie of een afspraak maken, stuur dan een e-mail of WhatsApp bericht naar Jennefer op telefoonnummer 06 29 47 06 08

Mei 2021
PawFive – Honden die uitvallen >>
April 2021
PawFive – Hondenrassen >>
April 2021
PawFive – Dit is de Hond >>
April 2021
PawFive – Hondentaal >>
Maart 2021
Tinley Academy – Cursus Hondengedrag >>
Maart 2021
PawFive – EHBO voor Honden >>
Juni 2019
Connectiesensor (Den Hoek) >>