Januari 2017
Februari 2017
Maart 2017
Mei 2017
Het paard op de foto had in de zomer van 2016 in de wei een trap tegen haar bil gekregen van een ander paard. Door de bloeduitstorting die daarbij ontstond is de huid los gekomen van de spierlaag. Mij is altijd verteld dat dit niet meer hersteld en er altijd een (zichtbare) lucht/vochtzak achter zal blijven.

In eerste instantie trok de bult wel wat weg, maar op een gegeven moment was hij ineens terug en leek hij wel groter dan daarvoor. Ook waren er een soort kraakknoopjes in en rond de vochtzak te voelen. De fascia was overduidelijk beschadigd en vervuild.

Ook al leek het paard er niet direct last van te hebben, hebben we toch besloten om de plek met Fascia Release te behandelen. Dit om te voorkomen dat de fascia trek niet elders in het lichaam voor problemen zal zorgen en tevens vanuit cosmetisch oogpunt.

Ik heb haar 3 x behandeld (alleen op en rondom de aangedane plek). Telkens met een tussenpose van een paar weken. Op de foto’s kun je zien dat de bult na de 3e behandeling helemaal verdwenen is.
Een zeer mooi resultaat na 3 behandelingen.

Klik op de foto’s om ze te vergroten.