Al meer dan 40 jaar houd ik mij bezig met het verzorgen en rijden van pony’s en paarden. In die 40 jaar ben ik heel wat gezondheidsproblemen tegengekomen. Niet alleen bij mijn eigen paarden, maar ook werd mij vaak om raad en advies gevraagd als eigenaren voor een raadsel stonden wat hun paard mankeerde. Waarom zij dat deden weet ik niet, maar ze deden het en vaak was mijn (gevoelsmatige) “diagnose” de juiste.

Toen ik er 16 jaar geleden voor koos om niet meer 40 uur achter een computerscherm te willen zitten (als grafisch ontwerper), maar iets wilde gaan doen met mijn ware passie (paarden), leek het niet meer dan logisch om iets met deze “gave” te gaan doen. Zodoende ben ik in 2008 begonnen met de opleiding Sportmassage voor Paarden. Inmiddels heb ik meerdere certificaten behaald en geen seconde spijt gehad van deze keuze.

Om mijn kennis nog verder te vergroten en de paarden nog beter van dienst te kunnen zijn ben ik in september 2015 begonnen met de opleiding Osteopathie voor paarden. Hiervoor heb ik, na het zeer succesvol afronden van zowel de theorie- als praktijkexamens, een stage en het schrijven van een prachtige thesis over tongproblemen, op 8 juli 2018 mijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Daarnaast heb ik ook certificaten behaald voor Fascia TherapieEquine Taping en werken met de Connectiesensor en de Lecher Antenne.

Inmiddels heb ik mijn kennis ook uitgebreid naar het behandelen van honden. Een nieuwe uitdaging die ook steeds leuker wordt. Meer informatie hierover vindt je op de pagina Honden.

Nog elke dag ben ik verbijsterd over wat ik met alleen mijn handen voor het lichaam kan doen. En ik voel mij enorm bevoorrecht dat ik dit voor de paarden (en honden) mág doen!

Graag tot ziens!
Jennefer Luijt

Massage Equus is ook te vinden op Facebook, Instagram en YouTube

Hiernaast treft u een overzicht aan van de opleidingen die ik succesvol heb afgerond.

Najaar 2022
Lecher Antenne (Den Hoek) >>
Juni 2022
Basiscursus Iriscopie (Annette Timmer) >>
2021 / 2022
Hond gerelateerde scholing >>
2019
Bijscholing Margritta Holtman >>
Juni 2019
Connectiesensor (Den Hoek) >>
Oktober 2018
Bijscholing Fascia Thoracolumbalis (HSA) >>
September 2015 > Juli 2018
Osteopaat voor Paarden (HSA) >>
Oktober 2017
Module 16 Functional Equine Taping (Massage Hippique) >>
Februari 2017
Module Fascia Release en Ontwinden (HSA) >>
December 2016
Verdiepingsdag M. Psoas (HSA) >>
April 2015
Module 14 – Wervels en gewrichten (Massage Hippique) >>
Mei 2014
Module 10 – Het paardenhoofd (Massage Hippique) >>
April 2013
Clinic Trainen met hartslagmeter (Moxisport)
Juli 2012
Licentie L3 Massage Hippique
Juli 2011
Certificaat Reiki I >>
Februari 2010
Certificaat Intergratieve Massage Therapeut >>
Maart 2008
Certificaat Sportmassage voor Paarden >>