Holistische therapie voor Honden

Omdat ik heel vaak de vraag kreeg “Doe je ook honden?” en ik ook wel echt een hondenmens ben, heb ik in 2020 besloten mij hierin verder te verdiepen en te scholen.
Zo ben ik in begin 2022 geslaagd voor de Basisopleiding Veterinaire Chiropractie voor gezelschapsdieren en de opleiding Sportmassage voor Honden. Ook heb ik in 2021 allerlei workshops en (online) cursussen gevolgd om mijn kennis van en over honden zo snel mogelijk te vergroten en zoveel mogelijk up tot date te krijgen.

Wat is er allemaal mogelijk?
Al enige jaren werk ik nu met de Connectiesensor. Een instrument dat op elk levend wezen toepasbaar is, dus ook op honden. Zodoende is het mogelijk uw hond op energetisch niveau te onderzoeken en te behandelen.
Aangezien ik al veel met de supplementen van Puur en Phytonics werk (en deze veel producten voor honden en katten bevatten) kan ik uw hond doormeten en uittesten welke supplementen (of welk voer) het beste bij uw hond past.

Osteopathie / Massage
Het is eigenlijk een relatief kleine stap om mijn osteopatische kennis en (massage)technieken die ik toepas op de paarden te vertalen naar de honden. Destemeer omdat ik veel vanuit mijn intuitie werk. Daarnaast is het CranioSacraal gedeelte net als de Connectiesensor toepasbaar op elk levend wezen.
Echter het allergrootste verschil tussen hond en paard zijn het fenomeen roof- en prooidier alsook het verschil carnivoor/herbivoor. Uiteraard geeft dat anatomische en biomechanische verschillen, alsook in het spijsverteringssysteem.

Chiropractie
Zoals ik al eerder aangaf heb ik in februari 2022 mijn certificaat voor de Basisopleiding Veterinaire Chiropractie voor gezelschapsdieren aan het Supple Spine Institute in ontvangst mogen nemen. Deze opleiding richt zich met name op honden. Chiropractie is een methode die zich met name bezig houdt met de gezondheid van het skelet en het zenuwstelsel en daarmee eigenlijk weer het hele lichaam.
In deze opleiding komen echter alle facetten van de hond naar voren zoals fysiologie, anatomie, biomechanica, gedrag, voedingsleer, etc.

De behandeling
Op dit moment heeft Massage Equus nog geen behandelruimte. Zodoende zal de behandeling doorgaans bij de hond thuis plaatsvinden. Wel zo fijn in zijn eigen vertrouwde omgeving.
Mijn behandelingen zijn meestal een mengeling van alle technieken, toegespits op wat de hond op dat moment nodig heeft.
Een eerste consult duurt meestal 1,5 uur (incl intake) een vervolgconsult doorgaans ongeveer een uur.

Na de behandeling
Net als de paarden kan het zijn dat de hond even moet wennen na de behandeling, een periode van 3 dagen rust (dwz niet trainen en/of spelen met andere honden en aan de lijn uitlaten) is dan meestal wenselijk. Zo krijgt het lichaam de kans om te herstellen en te wennen aan de hernieuwde balans.

Afspraak 
Wilt u meer informatie of een afspraak maken, stuur dan een WhatsApp bericht naar Jennefer op telefoonnummer 06 29 47 06 08

Labradoodle sport masaage voor hondenHond prolapse kreupel chiropractieHond Jack Russel bioresonantie doormetenHond skelet botten en gewrichten chiropractie

Juni 2022
Dog Knows – De geholpen hond >>
Maart 2022
Sportmassagevoorhonden.nl – Sportmasseur voor Honden >>
Februari 2022
Supple Spine Intitute – Basis Chiropractie voor Gezelschapsdieren >>
Mei 2021
PawFive – Honden die uitvallen >>
April 2021
PawFive – Hondenrassen >>
April 2021
PawFive – Dit is de Hond >>
April 2021
PawFive – Hondentaal >>
Maart 2021
Tinley Academy – Cursus Hondengedrag >>
Maart 2021
PawFive – EHBO voor Honden >>
Juni 2019
Connectiesensor (Den Hoek) >>