FE osteopathie massage equus
Verhuizen kan een zeer traumatische ervaring zijn die vaak onderschat wordt.
De paarden worden uit hun vertrouwde kudde gehaald waar zij hun plek wisten in de rangorde (ook al staan de paarden niet daadwerkelijk met elkaar in dezelfde wei of paddock toch vormen alle paarden op eenzelfde stal ook een kudde). Op de nieuwe stal zullen zij onderaan de ladder van de rangorde komen, wat voor geen enkel paard een prettige plek is. Bovendien is alles vreemd en weet het paard vaak niet waar de veilige plekken zijn (de eigenaar krijgt nog een rondleiding maar het paard uiteraard niet) Het ene paard kan hier beter mee omgaan dan het andere.
Het is verstandig om hiermee rekening te houden als u uw paard verhuisd. Geef het wat extra aandacht en rust om alles te kunnen verwerken.

De (sensitieve) merrie op de foto heeft duidelijk te lijden gehad van een aantal verhuizingen die vlak achter elkaar plaats vonden. Haar hele lijf was zeer gespannen en haar buik was erg opgeblazen.
Ik heb haar osteopathisch behandeld en ben begonnen met het Craniosacrale systeem in gang ze zetten zodat zij eventule neven effecten van stress (verstoord immuunsysteem) wel zelf te lijf kan gaan. Vervolgens heb ik haar organen behandeld om de opgeblazen buik te verminderen en als laatste heb ik haar wervelkolom gemobiliseerd, zodat zij vrijer kon ademen en haar zenuwstelsel optimaal kan functioneren. Ook help ik haar met een stuk trauma verwerking.

Op de eerste foto lijkt ze letterlijk gebukt te gaan onder de stress, op de tweede foto zie je weer een paard met opgeheven hoofd, trots en (zelf)vertrouwen.

Klik op de foto om hem te vergroten.